23.9.2017 - 2.10.2017

popup
  • Silvikine torty

    Kde fantázia nemá hraníc

  • Silvikine torty

    Kde fantázia nemá hraníc

  • Silvikine torty

    Kde fantázia nemá hraníc

  • Silvikine torty

    Kde fantázia nemá hraníc

  • Silvikine torty

    Kde fantázia nemá hraníc

  • Silvikine torty

    Kde fantázia nemá hraníc

Recepty




Višňový krémeš


Prísady
Cesto:
Upečieme si dve pláty z lístkového cesta.
Krém:
Višňová plnka:

1 višňový kompót
3 pol. lyžice kryštálového cukru
8 pol. lyžíc polohrubej múky
Vanilkový krém:
8dcl mlieka
3 pol. lyžice kryštálového cukru
2 vanilkové pudingy
25dkg masla
0,5 l šľahačky


Postup:
Višňová plnka:

Zo šťavy z višňového kompótu, cukru a múky uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame kúsky višní.
Vanilkový krém:
Z mlieka, cukru a múky uvaríme hustý puding, ktorý po vychladnutí vmiešame do 20 dkg masla.
Na plát z lístkového cesta natrieme višňovú plnku, na ktorú natrieme vanilkový krém. Nakoniec vyšľaháme šľahačku, ktorú natrieme na vanilkový krém a prikryjeme druhým plátom z lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 32 kusov.




Punčovo kokosové rezy


Prísady:
Cesto:
Upečieme si dve piškóty, jednu zo 6 vajec druhú zo 4 vajec.
Krém:
25dkg masla /hery/
20dkg práškového cukru
20dkg kokosovej múčky
1 vanilkový cukor
1dcl mlieka
1 marhuľový kompót
marhuľový džem


Postup:
Krém:
Kokos zmäkčíme v 1dcl mlieka. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme vychladnutý kokos.
Piškótu zo 6 vajec natrieme marhuľovým lekvárom. Druhú piškótu zo štyroch vajec rozdrvíme, pridáme marhuľový kompót a premiešame. Vzniknutú hmotu natrieme na lekvárom natretú piškótu. Nakoniec pridáme kokosový krém. Vrch zákusku môžeme posypať strúhanou čokoládou.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 50 kusov




Jahôdky


Prísady:
15dkg kryštálového cukru
1dcl vody
15dkg práškového cukru
1 vanilkový cukor
15dkg sušeného mlieka
25dkg strúhaného kokosu
červená potravinárska farba


Postup:
Z kryštálového cukru a vody uvaríme sirup. Ostatné prísady si nasypeme do misky, dôkladne ich premiešame a prilejeme sirup. Vypracujeme si hmotu, ktorú zafarbíme na červeno potravinárskou farbou. Z tejto hmoty tvarujeme jahôdky, ktoré obaľujeme v kryštálovom cukre a dozdobíme marcipánom.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 30 jahôd.




Žĺtkový krémeš


Prísady:
Cesto:
6vajec
20dkg kryštálového cukru
15dkg hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
2dkg kakaa

Krém:
1/2 litra mlieka
4 lyžice polohrubej múky
2 žĺtky
25 dkg masla
20dkg práškového cukru


Postup:
Cesto:

Vajcia vymiešame s cukrom. Primiešame hladkú múku s práškom do pečiva a kakaom. Hotové cesto vylejeme a rozotrieme na dva plechy a upečieme.
Krém:
Mlieko s múkou privedieme do varu a uvaríme hustú kašu. Odstavíme, a keď čiastočne vychladne, primiešame žĺtky. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom. postupne zapracujeme kašu z múky.
Vyšľahaný krém rozotrieme na jeden z korpusov. Navrch priložíme druhý. Múčnik necháme v chladničke stuhnúť, neskôr na vrch múčnika rozotrieme čokoládovú polevu a necháme stuhnúť.
Krémeš krájame na kocky.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 36 kusov.




Madlenky - Medvedie labky


Prísady:
28dkg hladkej múky
18dkg práškového cukru
štipka škorice
3dkg kakaa
8dkg mletých orechov
17dkg masla /hery/


Postup:
Z uvedených prísad vypracujeme cesto, ktoré vtláčame do formičiek. Upečieme a obaľujeme v práškovom cukre.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 60 kusov.




Kokosové rohlíčky - duté


Prísady:
50dkg práškového cukru
25dkg kokosovej múčky
25dkg masla /hery/
25dkg polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva


Postup:
Z uvedených prísad vypracujeme cesto, ktoré vtláčame do formičiek. Pečieme do zlatista.
Po vychladnutí máčame v čokoláde.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 80 kusov.




Úle piškótové


Prísady:
16dkg mletých piškót
16dkg práškového cukru
6dkg masla
2 pol. lyžice kakaa
1 pol. lyžica rumu
2 pol. lyžice mlieka


Postup:
Z uvedených prísad vypracujeme hmotu, ktorú vtláčame do úlikov.
Plníme ľubovoľným krémom. Môžete ich namočiť aj v čokoláde.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 15 kusov úlikov.


Úle orechové


Prísady:
8dkg orechov
4dkg strúhanky
10dkg práškového cukru
1 bielok


Postup:
Z uvedených prísad vypracujeme hmotu, ktorú vtláčame do úlikov.
Plníme ľubovoľným krémom. Môžete ich namočiť aj v čokoláde.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 10 kusov úlikov.




Dobošové rezy


Prísady:
Cesto:
Upečieme si 6 piškót z 3 vajec, alebo si môžeme z nasledovných prísad, pripraviť cesto, z ktorého si upečieme pláty.
75dkg hladkej múky
5dkg masla /hery/
3 vajcia
30dkg práškového cukru
1dcl mlieka
1 1/2 prášku do pečiva
Krém:
1l mlieka
2 vanilkové cukry
20dkg polohrubej múky
35dkg masla
30dkg práškového cukru
4 pol. lyžice kakaa
rum


Postup:
Cesto:
Z uvedených prísad vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 6 častí vyvaľkáme a upečieme do zlatista.
Krém:
Z mlieka, múky a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo z práškovým cukrom vymiešame do penista, pridáme vychladnutý puding a kakao.
Plníme pláty, ktoré potom zaťažíme a vrch potrieme čokoládou.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 60 rezov.




Medové rezy


Prísady:
Cesto:
2 vajcia
8dkg masla /hery/
28dkg práškového cukru
3 pol. lyžice medu
5 pol. lyžíc mlieka
1/2 lyžičky sódy bikarbóny
68 dkg hladkej múky
Krém:
15dkg masla /hery/
15 dkg práškového cukru
1/2 litra mlieka
3 pol. lyžice hrubej múky


Postup:
Cesto:
Všetky prísady okrem múky pridáme do misy a nad parou miešame do penista.
Múku vsypeme do vzniknutej hmoty a miešame, nakoniec všetko vylejeme na múkou posypanú dosku a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 4 časti a upečieme do zlatista.
Krém:
Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo z práškovým cukrom vymiešame do penista a primiešame vychladnutú kašu.
Polovicu krému natrieme na prvý plát, ktorý prikryjeme druhým, ten natrieme marhuľovým lekvárom, prikryjeme tretím plátom, ktorý natrieme druhou polovicou krému. Nakoniec položíme štvrtý plát. Potrieme čokoládou, krájame.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 55 rezov.


Parížske rožky


Prísady:
4 bielky
30dkg práškového cukru
20dkg pomletých orechov
2 lyžice strúhanky
Krém:
4 žĺtka
1 vajce
3 lyžice kryštálového cukru
3 lyžice kakaa
25dkg masla /hery/
15 dkg práškového cukru
2 lyžice rumu
Čokoládová poleva


 


Postup:
Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme nad parou tuhý sneh, pridáme orechy a strúhanku. Sáčkom striekame na plech rožky, ktoré sušíme v rúre na 80 stupňoch. 
Krém:
Zo žĺtkov, vajca, kryštálového cukru a kakaa uvaríme nad parou hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame z práškovým cukrom. Pridáme rum a puding a vymiešame do penista. Sáčkom striekame krém na upečené rožky, ktoré potom máčame v čokoládovej poleve. 

Z uvedených prísad je možné pripraviť 60 kusov zákuskov.


Sunquickové rezy


Prísady:
Upečieme si 3 piškóty zo 4 vajec.
Krém:
1 Zlatý klas
3dcl mlieka
20dkg práškového cukru
20dkg masla /hery/
1/2 fľaše sunquicku
1/2 fľaše vody
1 lyžica rumu
Poleva:
25dkg práškového cukru
2 lyžice sunquicku
2 lyžice oleja
2 lyžice horúcej vody
1 lyžica rumu


 


Postup:
Krém:
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme puding, ktorý dáme vychladnúť. maslo s práškovým cukrom vymiešame do penista. Pridáme vychladnutý puding a lyžicu rumu. 
Piškótu natrieme polovicou krému, prikryjeme druhou piškótou, ktorú polejeme sunquickovým sirupom /1/2 fľaše sunquicku, 1/2 fľaše vody, 1 lyžica rumu/ natrieme zvyšným krémom a prikryjeme poslednou piškótou. Zaťažíme a necháme vychladnúť. Vrch potrieme sunquickovou polevou. 

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 50 rezov.


Kokosové úliky


Prísady:
15 dkg kryštálového cukru 
1 dcl vody
15 dkg práškového cukru
15 dkg sušeného mlieka 
25 dkg strúhaného kokosu 
1 bal vanilkového cukru
 


 


 


 


Postup: Z 15dkg kryštálového cukru a 1 dcl vody uvaríme sirup, necháme vychladnúť. Do misky si pripravíme sušené mlieko, práškový cukor, kokos a vanilkový cukor. Prilejeme vychladnutý sirup a všetko dobre pomiešame. Takto pripravenú hmotu vtláčame do úlikov tak aby nám v strede ostala jamka na náplň. Úliky plníme krémom podľa chuti /čokoládovým, karamelovým alebo vanilkovým/ a spodok prikryjeme okrúhlymi piškótkami. Hotové úliky ukladáme do papierových košíčkov. 

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 25 kusov.


Ružové rezy


Prísady:
15 dkg kryštálového cukru 
8 vajec
8 lyžíc kryštálového cukru
4 bal jahodového pudingu
1 bal prášku do pečiva
Krém:
1 l mlieka
2 bal Zlatý klas
25 dkg hery
15 dkg práškového cukru
Poleva:

25 dkg práškového cukru
2 lyžice oleja
2 lyžice jahodového sirupu
1 lyžica rumu


 


Postup: Z 8 vajec pripravíme piškótové cesto tak ako obyčajne, len miesto múky pridáme 4 bal. Jahodového pudingu. Cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme. 
Krém: Z 1 litra mlieka a 2 zlatých klasov uvaríme puding. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do penista a primiešame vychladnutý puding.
Prvú piškótu natrieme malinovým pikantným džemom, natrieme hotovým krémom a prikryjeme druhou piškótou, ktorú tiež natrieme pikantným malinovým džemom. Vrch natrieme jahodovou polevou.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 50 rezov


Kávové kocky


Prísady:
Upečieme si 2 kávové piškóty zo 4 vajec a 1 bielu piškótu zo 4 vajec.
Krém:
4dcl mlieka
1 vanilkový cukor
25dkg kryštálového cukru
5dkg instantnej kávy
10dkg polohrubej múky
25dkg masla /hery/


 







Postup:
Kávová piškóta /v poslednom štádiu miešania pridáme do piškóty 4 lyžice uvarenej kávy/ 
Krém:
Z mlieka, kryštálového cukru, vanilkového cukru, kávy a múky uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a pridáme vychladnutý puding. 
Odoberieme si trošku krému na vrch zákusku. Prvú kávovú piškótu natrieme polovičkou krému, prikryjeme bielou piškótou, ktorú natrieme druhou polovičkou krému a prikryjeme druhou kávovou piškótou. Vrch potrieme odloženým krémom a vidličkou vytvárame vzor. 

Z uvedených prísad je možné pripraviť 48 kusov zákuskov.


Dvojfarebné kocky


Prísady:
4 vajcia
20 dkg práškového cukru
1 dcl oleja
1 dcl vody
2 lyžice kakaa
20 dkg polohrubej múky
1 bal prášku do pečiva
Krém:
20 dkg mletých orechov
5 dkg práškového cukru
50 ml rumu
2 lyžice oleja
Hmota:
20 dkg stuženého tuku /cera/
20 dkg práškového cukru
15 dkg sušeného mlieka
Čokoládová poleva


 


Postup: Žĺtky s cukrom vymiešame, postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Napokon primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom a upečieme.
Krém: Najemno pomleté orechy dobre vymiešame s olejom, cukrom a rumom a krém natrieme na vychladnuté cesto.
Hmota: Zo stuženého tuku /cery/, cukru a sušeného mlieka vypracujeme hladkú hmotu, ktorú rozvaľkáme na mastnom papieri, alebo medzi mikroténovým sáčkom. Pomocou valčeka ho prenesieme na rozotretý krém a zahladíme. Nakrájané rezy zdobíme čokoládou.

Z uvedených prísad je možné pripraviť cca 48 kusov.



 ☎ +421 917 249 222 |  ✉  info@silvikinetorty.sk |
 Moldava nad Bodvou,   Košice okolie
☎ +421 917 249 222
✉ info@silvikinetorty.sk
Moldava nad Bodvou
Košice okolie
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií..
Copyright © www.silvikinetorty.sk Webdesign: Gabriel Takács
Posledná aktualizácia: 03.09.2017 17:05